Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Windows 11 telepítése nem támogatott gépre
Nem támogatott processzor, tpm 2.0 nélkül

Windows 11 telepítése/frissítése nem támogatott gépen

A Win 11 rendszerkövetelményei nagyobbak lettek mint az eddigi windowsoké. 

A követelményeket Itt tekintheti meg.

Ebben a cikkben bemutatom hogyan lehet feltelepíteni az új windowst vagy a megfelelő processzor, vagy a tpm 2.0 hiánya nélkül. Szeretném kiemelni, a tpm 2.0 hiánya biztonsági kockázatokat okoz.

Máris tölthető le a Windows 11 első előzetese a Microsofttól - PC Fórum

Az ISO előkészítése

Kétféleképpen is telepíthetjük a windowst, vagy natívan újratelepítjük az egész gépet egy USB stick elkészítésével amiről már írtam egy posztot (https://winmake.blog.hu/2017/01/20/windows_telepitese_pendrive_segitsegevel_rufus) vagy a meglévő rendszert minden fájl megtartásával lehet telepíteni. 

A windows 11 telepítője letölthető itt: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows11

Az ISO letöltése után csomagoljuk azt ki bárhová. Nyissunk meg, majd menjünk a sources mappába és keressük meg az appraiserres.dll fájlt. Fontos, hogy ne keverjük össze az appraiser.dll fájllal.

A fájlt nyissuk meg notepaddel (jegyzettömbbel). Ezután CTRL+F billentyűvel a kereső mezőbe írjuk be hogy TPM. Minden találatnál ahol a TPM szerepel, az egész bekezdést töröljük ki. Ahol csak egy sorban van ott a TPM, ott azt a sort töröljük ki. Ezt az összes találatnál tegyük meg. Majd ugyanezt az UEFI kereséssel.

Ez egy bonyolult folyamat, ezért ITT le lehet tölteni a módosított dll fájlt. A sources mappába másoljuk be az újat, és írjuk felül. Ebből már kivan törölve minden sor amit említettem.

Mi is történt?

A windows telepítőből kitöröltük azokat a sorokat, amelyek ellenőrzik a processzort, és hogy a tpm 2.0 megfelel-e a követelményeknek. Semmiben nem változik a rendszer, csupán szó nélkül feltelepül. Ezután elindíthatjuk a setup.exe fájlt ha a meglévő rendszert szeretnék frissíteni, vagy a már hivatkozott posztomban leírtak szerint egy telepítő usb-vel tiszta telepítést lehet végezni.

Kapok-e frissítéseket ha így telepítem fel a windows 11-et?

Igen, saját magam is így használom és megkapom a frissítéseket. Azért azt hozzá kell tennem, nem tudom meddig marad így, vagy a microsoft mit tervez. Tudják, hogy kijátszható a telepítőjük, meglátjuk. 

Vissza akarom tenni a windows 10-et

Lehetséges. A gépházban, a rendszer fülnél a helyreállítást kell megkeresni. Egy gombnyomással 10 napig a frissítés után vissza lehet tenni a windows 10-et, gyakorlatilag egy újraindítással.

Összegezve

Lehetséges nem támogatott pc-n futtatni a windows 11-et. Ha a windows 10 jól futott, akkor a 11 is menni fog. Játékok terén én éreztem jobb teljesítményt. Elméletileg AMD processzorokkal van/volt egy kis probléma, intel cpu-n én nem tapasztaltam semmit. Szerintem érdemes-e használni a 11-et? Nem veszít vele senki ha kipróbálja. Vannak furcsa kidolgozatlan részei amiken remélem javítanak, de egyébként pofás, szerethető rendszer véleményem szerint.

Ha segítség kell, nyugodtan keressetek kommentekben, és egymásnak is tudtok segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6217703574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása