Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Ezek az alkalmazások károsak a telefonján

Újabb hét, újabb eltávolított veszélyes appok a Google Play áruházból. Ezúttal a Wandera kiberbiztonsági cég talált rá két olyan kameraszoftverre, amik kártékony kódot tartalmaznak. A Sun Pro Beauty Camera és a Funny Sweet Beauty appokat együttesen több mint másfél millió felhasználó töltötte le, így rengeteg eszköz fertőződhetett meg. A vírus rengeteg felugró hirdetést idéz elő a készülékeken, és mivel nagyon makacs, az alkalmazások hagyományos úton való eltávolítása nem elég.

Forrás: Wandera

Emellett az indokoltnál több hozzáférést kérnek az eszközökhöz, így jó eséllyel olyan adatokat is elszipkáz a felhasználóktól, amiket nem biztos, hogy szeretnénk: a kutatók kiemelték a mikrofont, amin keresztül gyakorlatilag a nap bármely időpontjában kémkedhetnek a rosszakarók.

A problémás alkalmazások azóta eltűntek a digitális appbolt kínálatából, de amennyiben mi is letöltöttük őket, figyeljük az árulkodó jeleket, főleg a szokásosnál több reklámot. A szakértők szerint egy sima eltávolítás sajnos nem lesz elegendő, a mobil gyári visszaállításával sikerülhet teljesen megszabadulni a kártékony kódoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr1915173516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása