Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Windows defender kivételek hozzadása, kezelése

Sokan az alapvető vírusírtót, a windows defendert használják. Ez alapvetően úgy ahogy elég, tudatos felhasználás mellett rendben van. A kezelőfelülete kicsit viszont bonyolultabb, nehezen lehet megtalálni hol lehet kivételeket hozzáadni. Ezért ebben az utmutatoban megmutatjuk hogy a windows defender kivételek hogyan működnek.

Windows biztonság: Defender, víruskereső és egyebek | Microsoft

Kivétel hozzáadása a Windows Defenderhez windows 10 alatt

Először nézzük win10 alatt hogy működik. De csak akkor javasolt kivételnek hozzáadni egy fájlt ha az megbízható valóban.

1. Start - Gépház - Frissítés és biztonság - windows biztonság - Vírus- és veszélyforrás-kezelés

2. A vírus- és veszélyforrás-kezelési beállítások részben válaszd ki a Beállítások kezelése lehetőséget, majd a Kivételek részben a kivételek hozzáadása vagy kivételek eltávolítása lehetőséget kell használni.

alternatív szöveg

3. Válaszd ki a kivétel hozzáadása lehetőséget, majd lehet tallózni az adott fájlt. Itt lehet hozzáadni és törölni, azaz kezelni a windows denfender kivételeket.

Windows defender kivételek kezelése windows 11 alatt

  1. Válassza a Start  lehetőséget, majd nyissa meg a Beállítások  elemet. Az Adatvédelem és biztonság  csoportban válassza a Vírus- és veszélyforrás-kezelés lehetőséget.

     2 Vírus- és veszélyforrás-kezelési beállítások részben válassza a Beállítások kezelése lehetőséget, majd            a Kivételek részben válassza a Kivételek hozzáadása vagy eltávolítása lehetőséget.

Itt adhat hozzá kivételt a Windows biztonság alkalmazásban.

  1. Válassza a Kivétel hozzáadása lehetőséget, majd válasszon a fájlok, mappák, fájltípusok vagy folyamatok közül. A mappakizárás a mappán belüli összes almappára is érvényes lesz.

Összegzés

Tényleg kiemelendő a kivételekhez csak olyan fájlt érdemes hozzáadni amik valóban megbízhatóak. Reméljük segített a windows denfeder kivételek témakörben ez a poszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6917824335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása