Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Windows 10/11 driverek frissítése - optimalizálás

Bizonyos időközönként mindenképpen fontos frissíteni a drivereket. A driverek teszik lehetővé a hardverek és szoftverek közötti kapcsolatot. Enélkül nem működnek megfelelően.

Szerencsére, a windows 10 óta a windows update magától fetelepíti őket nagyrészt, de egyáltalán nem a legújabbakat. Ez pedig biztonsági okokból és teljesítmény szempontjából sem előnyös. Először mindenképp fontos a windows update-nél a választható frissítésekben felelepíteni a kiadott drivereket.

 

Simplified Windows Update settings for end users - Microsoft Tech Community

Angolul az "Advanced options" magyarul a választható frissítéseket kell keresni a gépházban.

Hogyha az intel drivereinket szeretnénk frissíteni, arra az intel update programot érdemes használni ITT

A videókártya drivert a Geforce Experience programban lehet frissíteni (letölthető itt)

Az összes egyéb drivert az alaplap honlapjáról, vagy laptop esetén a laptop gyártó honlapjáról lehet letölteni. Az alap típust amire rá kell keresnünk, így tudjuk megnézni:

Start menüben keressünk rá a "cmd" parancsra és rendszergazdaként futtassuk. Ekkor megjelenik a paranccsor. Írjuk be a következőt: wmic baseboard get product,manufacturer,version,serialnumber

Ez kiadja az alaplap minden adatát. Erre keressünk rá googleban, és a gyártó honlapjáról töltsük le a legújabb drivereket.

Az egyéb drivereket mint nyomtató, hangkártya stb szintén a gyártó honlapjáról kell letölteni, rákeresve a termékre. Ezeket nem tudjuk itt felsorolni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr8817822645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása