Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Microsoft-vezér: Meg fog jelenni a különleges PC, csak később

Microsoft-vezér: Meg fog jelenni a különleges PC, csak később

A techvilág egyelőre a napokban elindított Surface Duóval van elfoglalva, de azért nem szabad elfeledkezni a Microsoft másik ígéretes eszközéről, a Surface Neóról sem. Ez a készülék, amint egy interjúból kiderült, késik ugyan, de nem függesztették fel a gyártását.

Tavaly októberben jelentette be a Microsoft a kétkijelzős eszközre írt Windows 10X operációs rendszert, valamivel később pedig a rendszert futtató eszközt, a Surface Neót. Mégsem ezen, hanem váratlanul egyképernyős eszközökön indította el a vállalat az említett operációs rendszert, pontosabban annak egy verzióját. De akkor mi van a Surface Neóval?

Nos, nem más, mint Panos Panay, a Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezető erősítette meg egy, a The Verge-nek adott interjúban, hogy nem kell temetni a Surface Neót, csupán a késésével kell számolni. (Az interjú elsősorban a Surface Duóról szól, és a beszélgetés végén kerül szóba a Surface Neo.)

„Azt akarjuk, hogy a legjobbkor és a legjobb élményeket adóan érkezzen az eszköz a felhasználókhoz” – fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy hisznek a koncepcióban, a Neo formájába és méretében.

© 

Panay szerint a technológiai evolúció következő lépését a különböző méretű, kettős kijelzők jelentik, függetlenül attól, hogy Windowst (nagyobb méret) vagy Androidot (kisebb méret) futtatnak. Úgy gondolja, hogy rajtuk kívül más gyártók is előrukkolnak ilyen eszközökkel. A Microsoft azt szeretné, hogy a kétképernyős architektúra elterjedt legyen, azt akarja, hogy minden alkalmazás működjön ezeken a képernyőkön, és ezzel kapcsolatban többféle ütemtervvel is számolnak a cég szakemberei.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Windows 10X kétkijelzős verziója csak 2022-ben debütál, különös tekintettel arra, hogy még a Surface Neónál sincs megoldva a rugalmas, összehajtható képernyő. Steven Bathiche, a Microsoft hardverinnovációs vezetője szerint ebben a pillanatban az összehajtható kijelző még nem áll úgy, hogy megbízhatóan használni lehessen, és a Microsoft nem szeretne kockáztatni. A 2022-es dátumnál közelebbit Panay sem erősített meg a Surface Neóval kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr8116203238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása