Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Ez a böngésző segít, hogy ne üljön annyit a gép előtt

Ez a böngésző segít, hogy ne üljön annyit a gép előtt

A világ sok országában életbe lépett home office miatt nehezebbé válhat a rendes munkaidő és a magánélet közti egyensúly betartása. A Vivaldi újítása részben ezért készült.

Elkészült és már tölthető a Vivaldi nevű asztali böngésző 3.3-as főverziója, melynek egyik érdekesebb újítása, hogy bármikor szüneteltethető vele a munkamenetet: a Break Mode névre keresztelt funkció az aktiváláskor egyrészt némítja a weblapon futó videókat, másrészt elrejti a programban megnyitott lapokat. A funckiót az URL-sáv melletti bal gombbal lehet be-, illetve kikapcsolni.

A fenti újdonságot különösen azok tudják majd értékelni, akik a koronavírus-járvány nyomán bevezetett home office-ban töltik munkaidejüket, és úgy érzik: akkor is munkával foglalkoznak, amikor már rég mással kellene. A fejlesztés tehát egyfajta kezelésnek is beillik: segíthet megtalálni a magánélet és a munkaidő közti egyensúlyt. De persze azoknak is jól jöhet, akik csak kevesebbet ülnének a számítógépük/laptopjuk előtt.

A 3.3-as Vivaldi más remek funkciókat is kapott. Ezek közé tartozik a privát böngészőablakok könnyebb megkülönböztethetősége, azokat ugyanis más háttérszínnel is megnyithatják a netezők. (A böngészőben alapértelmezetten sötétlilában láthatók ezek az oldalak.) Egy másik hasznos fejlesztés pedig a már megnyitott lapokhoz kapcsolódik: a fő domén mostantól vastagabban jelenik meg az URL-mezőben, hogy a felhasználó lássa, valóban ott jár-e, ahova lépni akart.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr3816203246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása