Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

A két új Redmi telefon: Note 9 és Note 9 Pro

Két új, jó árú Redmi telefon érkezett, itt a Note 9 és a Note 9 Pro

A Xiaomiből kinőtt almárka, a Redmi névadási módszere némiképp össze tudja zavarni az embert. Amit ugyanis egy hónappal ezelőtt Indiában még Note 9 Pro Max néven vezettek be, azt most a világ többi része Note 9 Pro néven ismerhette meg. A lényeg viszont nem változott: a cég bejelentette az új mobilt, ami mellé egy másik is érkezett Note 9 néven. Kezdjük rögtön ezzel.

A Redmi Note 9 egy középkategóriás mobil, amelynek 6,53 colos IPS kijelzője FHD+ felbontást kapott. Az elülső oldalon szenzorszigetet nem, csak egy kameralyukat találunk – méghozzá a bal felső sarokban –, amely mögött egy 13 megapixeles szenzor dolgozik.

A hátoldalon a főkamera 48 megapixeles felbontással bír, amihez egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két darab 2 megapixeles egység társul. Ezek közül az egyik a makrofotók készítésére, a másik pedig a mélységérzékelésre alkalmas. Az ujjlenyomat-olvasót ezek alatt találhatjuk meg.

Az Android 10-es operációs rendszerrel ellátott telefonban az új MediaTek Helio G85 lapkakészlet dolgozik, amihez egy nyolcmagos processzor, valamint egy Mali-G52-es grafikus processzor tartozik. Mindezt konfigurációtól függően 3 vagy 4 GB RAM egészíti ki, tárhelyből pedig 64 és 128 GB-ot kaphatunk meg. Az egész rendszer egy 5020 mAh akkumulátorról működik, amit 18W-os gyorstöltővel lehet a legkönnyebben felpumpálni.

A Redmi Note 9 Pro ehhez képest egy ütősebb konstrukció lett. A 6,67 colos IPS panelje ugyan szintén FHD+ felbontást kapott, ám a hátoldalon lévő kamerák közül a fő egység mögött egy 64 megapixeles szenzor dolgozik. Ehhez egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, valamint az 5 megapixeles makró és a 2 megapixeles mélységérzékelő társul.

Az ujjlenyomat-olvasó nem a hátoldalra, hanem a készülék oldalára került, a 16 megapixeles szelfikamerát pedig – szintén a kameralyukas megoldással – a kijelző közepén, legfelül kell keresnünk.

A szintén Androdi 10-et futtató mobilban a Snapdragon 720G processzor végzi a feladatokat, amihez 6 GB RAM, illetve 64/128 GB tárhely tartozik. Az akkumulátora ugyanúgy 5020 mAh, mint amit a Note 9 is kapott, ám itt már 30W-os gyorstöltővel lehet tölteni a mobilt.

A készülékeket május közepétől lehet majd megvásárolni, az áruk az alábbiak szerint alakul:

  • Note 9 – 3 GB RAM, 64 GB tárhely – 199 dollár (kb. 64 ezer forint),
  • Note 9 – 4 GB RAM, 128 GB tárhely – 249 dollár (kb. 80 ezer forint),
  • Note 9 Pro – 6 GB RAM, 64 GB tárhely – 269 dollár (kb. 86 ezer forint),
  • Note 9 Pro – 6 GB RAM, 128 GB tárhely – 299 dollár (kb. 96 ezer forint).

A pontos hazai árakat egyelőre nem közölte a gyártó.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr3115651298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása