Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Azonnal telepítse az új frissítést a Windowshoz, kritikus lehet

A Microsoft arra hívta fel a Windows-felhasználók figyelmét, hogy lehetőség szerint azonnal telepítsék nemrég kiadott vészfrissítésüket. Az operációs rendszer részeként előretelepített Internet Explorer böngésző egyes verzióiban ugyanis egy olyan sérülékenységet fedeztek fel, amin keresztül kiberbűnözők távolról rosszindulatú kódokat juttathatnak az áldozat számítógépére. A felhasználót jellemzően kártékony weboldalakon, trükkös e-maileken keresztül támadják meg.

A cég vizsgálata szerint volt rá példa, hogy rosszakarók éltek a lehetőséggel, de részleteket nem hoztak nyilvánosságra. Az Internet Explorert használók 7 százalékának gépén az érintett Explorer 9, 10 és 11 verziók találhatók, legyen szó Windows 7, Windows 8.1 vagy Windows 10 rendszerekről.

A szükséges frissítést a Gépház Frissítés és biztonság szekciójából érhetik el a felhasználók, korábbi verziókban pedig a Vezérlőpult alatt található Windows Update-et kell futtatni. Manuálisan a Windows Update Catalog felületén juthatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr1515171210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása