Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Frissítette a Windowsát? Ne csodálkozzon, ha beüt egy furcsa hiba

Mintha elátkozták volna a Windows 10 KB4512941 frissítését, a processzortevékenységet érintő furcsa viselkedés után most újabb hibával szembesült néhány felhasználó. Ezúttal azonban egy másik gyártó is képbe került.

A Microsoft is elismerte (sőt azóta már javította is) a Windows 10 legutóbbi frissítése után jelentkező, CPU-teljesítmény-kiugrással járó hibát, azonban most más problémára is panaszkodnak a felhasználók. A KB4512941 kumulatív frissítése jó néhányuknál narancssárga árnyalatúvá változtatta a képernyőt, illetve ilyen színben jelennek meg a képernyőmentések.

© 

A hiba látszólag a Windows éjszakai módjához kapcsolódik, ami lágy narancsszínűvé teszi a képet (hogy védje a szemet gyengébb fényviszonyok esetén). Az MS Power User által közzétettek szerint a probléma valószínűleg az elavult videoillesztőkhöz kapcsolódik. Ha eltávolítják a Windows-update-et, majd frissítik az illesztőprogramot, feltehetően megoldódik a gond.

A narancssárga elszíneződési jelenség azóta már bekerült be a KB4512941 ismert hibáinak listájába, és a Microsoft szerint a Lenovo Vantage program Eye Care funkciója okozza. Ezzel, illetve a megoldással kapcsolatban a Lenovo ad további információkat, és nincs szükség újabb frissítésre.

Amennyiben mégis eltávolítaná a szóban forgó update-et, akkor a következőket tegye: a Windows billentyű és az I billentyű lenyomásával (vagy közvetlenül a Start menüből) meg kell nyitni a Gépházat. Itt a Frissítés és biztonság opciónál, a Windows Update alatt ki kell választani a Frissítési előzmények megjelenítése lehetőséget. Ezután a Frissítés eltávolítására kell kattintani, majd ki kell választani a KB4512941 frissítést, és az Eltávolítást kell választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6315074986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása