Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

A hackerek képesek lehetnek lehallgatni azt az adatfolyamot, ami két, Bluetooth-on keresztül párosított eszköz között zajlik.

Nagyon komoly biztonsági rést találtak a vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tévő Bluetooth-technológia esetében, ami miatt rengeteg eszköz lehet sérülékeny. A Bluetooth SIG nevű nonprofit szervezet – az ő kezükben összpontosul az összes kereskedelmi jog, amivel Bluetooth-képes készüléket lehet gyártani – egy értesítést adott ki a sebeszhetőségről, amit a szakemberek KNOB-támadásnak (Key Negotiation of Bluetooth) kereszteltek el.

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

A KNOB-támadás során a hackerek megzavarhatják az eszközök párosítását, lehetővé téve, hogy a kapcsolat titoksított kulcsa rövidebb legyen a szükségesnél. Mindez lehetővé teszi a számukra, hogy az úgynevezett brute force-támadással fejthetik azt meg, majd ha már hozzáfértek a kapcsolatohoz, lehallgathatják az adatfolyamot.

A támadók ráadásul nemcsak az aktuálisan, hanem a már korábban párosított eszközök esetén is hozzáférhetnek az adatfolyamhoz. A szakemberek eddig 17 Bluetooth-chipet próbáltak ki 24 különböző eszköznél, és mindegyiknél hatásos volt a KNOB-támadás. A tesztek során használták a Broadcom, a Qualcomm, az Apple, az Intel és a Chicony egységeit is.

Az Apple már kiadott egy javítást, ami elvileg megakadályozza, hogy sikeres legyen a KNOB-támadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr4615021580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása