Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Mitől lehet lassú a HDD, ezzel az egész gép?

Minden HDD idővel töredezik. Ami azt jelenti, a fájlokat lassabban, kacifántosabban éri el. Ami nagyobb használódást jelent, és több munkát, lassabb teljesítményt. A HDD-n lévő korongokon elhelyezkedő fájlokért az olvasó fejnek messzebbre kell ugrálnia, ezzel feleslegesen koptatja magát és az idővel sem spórolunk.
Talán a töredezettségmentesítést nem kell már bemutatni, ráadásul hozzá kell tenni hogy az SSD-k idejében a hdd-ről lassan meg is feledkezhetünk.. De azért még nem teljesen.

Mitől töredezik a HDD?

Ahogyan töröljük a fájlokat, létrehozzuk a fájlokat, feltelepítünk 60 gigás játékokat, majd törlünk, a fájlok összevissza helyezkednek el a fizikai hdd korongjain. Ez természetes NTFS fájlrendszernél, amit a Windows használ manapság.

Mit lehet tenni?

Letölteni ezt: Defraggler

Én ezt javaslom. Van egyébként a windows-nak is beépített töredezettségmentesítője:
Jobb klikk a partícióra amit szeretnénk töredezettségmentesíteni, tulajdonságok, majd eszközök és Optimalizálás.

A defraggler egy harmadik féltől származó program, amit a Piriform fejleszt, a ccleaner program által már talán ismert cég. Valamivel véleményem szerint jobb munkát végez mint a beépített, de aki inkább a Microsoft-nak teszi le a voksát az tegye bátran.

Ezzel a programmal a HDD sorrendbe helyezi a fájlokat önmagán ezzel az elérési útvonalat természetesen nem változtatja a gépünkön, semmilyen fájlt nem helyez át csak önmagán ami minket nem érint. Könnyebben el tudja érni, nem melegszik annyira, gyorsabban betölt a gép, gyorsabban elindulnak a programok, és sorolhatnám.
Havonta érdemes lefuttatni, vagy ha ritkábban tesszük talán az sem gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr8312254122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása