Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Ki lehet kapcsolni a kémkedő, felesleges funkciókat

A windows 10 hírhedt lett az egykori ingyenességéért cserébe bele épített kémkedő funkcióktól. Én is furcsán nézek amikor jobb alul az értesítőn megjelenik indokolatlanul egy GPS jel, és nyíltan vállalja a Windows, hogy éppen a tartózkodási helyemet állapítja meg minden ok nélkül. Persze biztosan van rá oka, hiszen az adatokat csakis fejlesztési célok érdekében gyűjtik..

Először a "gépház" nevezetű újított vezérlőpultban lehet körül nézni, és kikapcsolni rengeteg-rengeteg olyan kapcsolót, amit nem is értek miért van egy számítógépen bekapcsolva. Ez az egyesített elképzelés a Microsofttól, olyan átláthatatlan.. Vetekszik a Google-val nem igaz? 

kepkivagas_1.PNG

Az adatvédelem fül alatt majdnem mindent ki lehet kapcsolni a gépházban. Máris könnyítünk a Windows teendőin, ezzel is erőforrást takaríthatunk meg (habár valószínűleg nem olyan eget rengetően sokat) valamint a lelkünk is könnyebb lehet, mert máris kevesebb hülyeséget csinál a Windows.

Valamint itt van ez a csodás direkt erre a célra készített kis program, amit csak el kell indítanunk és telepítés nélkül rögtön megannyi idiótaságot tudunk kikapcsolni.
Itt letölthető.

A programban csak kapcsoljuk ki amire nincs szükségünk (kb mindet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr1412253710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása