Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Telefon hatásai az alvásra

Kijelző hatása

Mindenki használja a telefont alvás előtt közvetlenül is akár. A kék fény viszont káros a szemre nézve. Az a kékfény amit a telefon kibocsájt a melatonin (alvásért felelős hormon) termelését befolyásolja, megakadályozza. Ez különösen rossz azoknak akik alapjáraton is rossz alvók.

Ez a bioritmust képest felborítani, innentől pedig kész is a rossz alvás.

Növeli az éberséget

A telefon értesítések, az ingerek éjjel a lefekvés előtt pörgetik az agyat. Lehet nem felkavaró a kontent (pl.: Facebook, instagram) viszont a feed folyamatos ingerei így is úgy is felpörgetnek.

Másnap ennek azonnal érezni a hatását, elrontja az egész napot, produktivitást, mindent. És ki szeretne egy rossz kialvatlan éjszaka után neki kezdeni a kő kemény melónak?

Blue light has a dark side - Harvard Health

REM alvás

A REM alvás az alvási ciklusaink közül a legmélyebb állapot. A túlzott inger fogyasztás, a kijelző kék fénye, az ébrenlét csökkenti ennek a fázisnak a hatékonyságát és mennyiségét. Ez pedig egyértelműen kimerültséghez vezet.

Tippek

30 perccel elalvás előtt érdemes letenni a telefont, de a legjobb ha már 2 óra hosszát adunk magunknak pihenni és lekapcsolódni telefonról. Segítheti a felkelést az, ha kartávolságon kívül helyezzük a telefont, így akár az ébresztő is hatékonyabb lehet mert fel kell kelni a kinyomásához.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr2717823033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása