Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Búcsú az Internet Explorertől

Döntött a Microsoft: elkezdik kivonni a forgalomból az Internet Explorert

Közzétette a Microsoft, milyen menetrend szerint állítja majd le az Internet Explorer 11 támogatását. Van olyan szolgáltatás, amely már az idén búcsút vesz tőle.

Sejthető volt már egy ideje, hogy a Microsoft és a felhasználók életében hamarosan végleg lezárul egy kor, amikor a cég elengedi az Internet Explorer kezét. A redmondi vállalat által elkészített új, Chromium-alapú Edge böngészőjének kiadása után már csak az volt a kérdés, ez mikor fog bekövetkezni.

A Microsoft nem várt tovább, és bemondta: 2021. augusztus 17-től végleg megszűnik az Internet Explorer támogatása. Mindez azt jelenti, hogy onnantól kezdve a cég saját szolgáltatásai – többek között az Office 365, a OneDrive, és az Outlook – sem támogatják majd a böngésző használatát. A Microsoft Teams esetében viszont még az idei évben, november 30-án meglépik ezt.

[Kiderült a titok: így véreztette ki a YouTube az Internet Explorert]

A céges felhasználók egyelőre tovább használhatják majd a böngészőt, bár a Microsoftnál bíznak benne, hogy lassan áttérnek majd a Chromium alapú Edge-ben használható Internet Explorer módra. A végső cél azonban világos: előbb-utóbb a Windows 10-ben is megszűnik a támogatás.

További fontos változás, hogy a tervek szerint a nem Chromium-alapú Edge támogatását is leállítják, méghozzá 2021. március 9-én. Ezek után már nem kap majd biztonsági frissítéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr2316169152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása