Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

A chrome megjelöli a gyors weboldalakat hamarosan

Maga a Chrome böngésző fog értesíteni róla, ha gyorsan betöltő weboldalt látogatna meg a netező. A jelvény egyelőre csak mobilon fog látszódni.

A Google által fejlesztett Chrome böngésző 85-ös változata már képes lesz megmondani egy weboldalról, hogy az elég gyors-e. A fejlesztés első körben az androidos mobilokon lesz kipróbálható, de ott is csak bétaváltozatban. (A Chrome 85-ös verziója hivatalosan még nem jelent meg, de fejlesztői kiadás már létezik belőle.)

A Google tavaly novemberben hozta nyilvánosságra, hogyan segítené a minőségi böngészést. E protokollok egyike volt azoknak a weboldalaknak a kiszűrése, melyek a Google szerint csak bosszúságot okoznak a felhasználóknak azáltal, hogy hosszú másodpercekig nem töltenek be.

A vállalat első körben csak a gyors oldalakra rak címkét, vagyis azokat minősíti majd, amelyek rendben működnek. A gyorsaságot egy kis ikon, illetve szöveg jelöli majd, amely alapján a felhasználónak remélhetőleg nem kell máshova navigálnia, hogy megtalálja az őt érdeklő információt.

© 

A fejlesztés egyetlen hátránya, hogy a hagyományos, asztali eszközről történő böngészést egyelőre nem támogatja majd, azt csakis okostelefonokon, illetve táblagépeken lehet igénybe venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr4816169158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása