Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Na ez egy érdekes funkció lesz

A Facebook még 2016-ban vezette be a mobilos Messengerben a titkos beszélgetéseket (secret conversations), aminek köszönhetően a felhasználók egy titkosított csatornán keresztül cseveghetnek, ahogy a Signal, vagy a WhatsApp alkalmazásokban is. A végponttól végpontig terjedő (end-to-end) titkosítás lényege, hogy senki más, még maga a csevegő fejlesztői sem tudják elolvasni és feltörni a kommunikációt a beszélgető feleken kívül.

 

A korábban többször is hitelesen előrejelző Jane Manchun Wong nevű fejlesztő arra utaló nyomokat fedezett fel a Messenger app forráskódjában, hogy a közösségi oldal már teszteli a titkosított hang- és videóhívásokat is a szöveges beszélgetéseken túl, így a jövőben már nem csak a szöveges üzenetek kapnak bombabiztos védelmet.

A közösségi óriás nemrég beszélt arról, hogy a biztonsági megoldást még több szolgáltatásába tervezi bevezetni, többek közt az Instagramon is. Ezzel kapcsolatban viszont aggódnak a hatóságok, hiszen így sokkal nehezebben szerezhetnének bizonyítékokat a digitális térből nyomozásaik során.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6015277992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása