Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Mostantól titokban is lehet helyeket keresni a Google Térképben

Megérkezett a Google Térkép rég várt funkciója, titokban is lehet keresni helyeket

Jól sikerültek a tesztek, így elérkezettnek látta az időt a Google, hogy bekapcsolja térképszolgáltatásában is az inkognitó módot.

Több hétig tartó tesztidőszak után a Google elkezdte bekapcsolni a felhasználóknál a Térkép legújabb, inkognitós újdonságát. A funkció ugyanazt tudja, mint a böngészőknél már megszokott verzió, vagyis a felhasználó titokban kereshet az őt érdeklő helyek után.

A Google májusi I/O konferenciáján bejelentett fejlesztést eddig a felhasználók szűk köre próbálhattak csak ki. A keresőcég a privátszféra felértékelődésével indokolta a funkció elkészítését, hiszen nem mindenki szereti a másik orrára kötni, hol és mit csinál. Ez főleg akkor lehet kellemetlen, ha valaki orvosi probléma miatt a szokásostól eltérő szakrendelésre kell hogy menjen, az ezzel kapcsolatos információ pedig ott marad a böngészési előzmények közt.

A térképes inkognitóval viszont ezek, a normál esetben a felhasználói fiókban, valamint a készüléken is megmaradó információk elrejthetők. Teljes láthatatlanságról ugyanakkor nincs szó, ez pedig a böngésző erre alkalmas funkciójára is ugyanúgy igaz. Ezt azért nem árt figyelembe venni.

A térképes inkognitót az appon belül, a keresősáv jobb részén lévő profilképre kattintva lehet ki-, illetve bekapcsolni. Ha még nem látja, frissítsen rá az alkalmazásra. A fejlesztést elsőként az androidosok élvezhetik, az Apple eszközeire kicsit később érkezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr2915190296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása