Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Akár meg is gazdagodhat a Pirate Bay a torrentezők adományaiból

Akár meg is gazdagodhat a Pirate Bay a torrentezők adományaiból

Az egyik legnagyobb kalózoldal elvileg lekövethetetlen kriptovalutát is elfogad adományként. Nem túl nagy az adakozó kedv, de sok kicsi sokra mehet, különösen egy olyan ingadozó értékű pénzeszköznél, mint amilyen a Bitcoin.

A Pirate Bay, a világ egyik legnépszerűbb kalózoldala hamar rákapott a kriptopénz ízére, már hat éve Bitcoinban is elfogadja a felhasználók adományait, mert amúgy az oldal használata ingyenes. Azonban – mutat rá a Torrent Freak – egyelőre még igen szerény ez a fajta bevétel.

Amúgy nem véletlen, hogy a Pirate Bay elfogadja a Bitcoint (egyébként azóta már több kalózoldal is követte a példáját), a kriptovaluta ugyanis nehezen lenyomozható, ami kedvező az oldalnak, annál kevésbé viszont a jogtulajdonosoknak, akik attól tartanak, hogy ez esetleg olyan stabil bevételi forrássá válik, amivel nem tudnak mit kezdeni.

© 

Jelenleg úgy tűnik, egyelőre felesleges az aggodalom, ugyanis hiába telt el már hat év azóta, hogy a Pirate Bay elfogadja a Bitcoint, épp hogy csak csurran-cseppen valami. A Torrent Freak számítást is végzett: 2017 vége óta 0,49 Bitcoin érkezett az oldalhoz, ez – a jelenlegi értéken – 4838 dollár, azaz nincs 8 dollár naponta. Egy másik forrást vizsgálva további napi 5,19 dollárt találtak, azonban ezúttal a teljes összeg (3255 dollár) több mint a fele egyetlen adományozótól érkezett. A Pirate Bay elfogad Litecoint és Monero adományokat is. Ez utóbbiról nincsen statisztika, de Litecoinból napi 0,4 dollár érkezett a vizsgált időszakban.

A Torrent Freak vizsgálata szerint a Pirate Bay Bitcoin-bevétele viszonylag stabil: néhány évvel ezelőttre elvégezve a számításokat napi 9,34 dollár adomány adódott. Viszont akkor épp jóval kevesebbet ért egy Bitcoin, szóval ha az oldal nem értékesítette a kriptopénzt, akkor annak eléggé megnőtt az értéke. Egyelőre nem tudni, mi a terve az oldalnak a kriptopénzzel. Lehet, hogy megvárják, amíg eléri a Bitcoin a korábban beharangozott 1 millió dollárt? Mert akkor a mostani szerény bevételek félrerakásával nagyon komoly összeg üthetné a markukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr8315171846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása