Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Úgy néz ki, a Windows defender a legjobb vírusírtó Windows 10-re

Az antivírusokat vizsgáló független AV-Test új mérései szerint még a fizetősök közt se nagyon akad hatékonyabb szoftver a Microsoft által teljesen ingyenesen biztosított Windows 10-es Defendernél.

A Windowsba épített Defender vírusvédelmi szoftverre sokáig nyűgnek tekintett a felhasználók nem kis része, ám napjainkra megváltozott a helyzet. Ezt támasztja alá az AV-Test új vizsgálata is, amely szerint az ingyenes program a legtöbb fizetős megoldást is lekörözi.

A német intézet a legújabb Windows 10-en végezte kísérletét, melyben 20 szoftvert vizsgáltak meg alaposan. Nézték a hatékonyságukat, vagyis hogy milyen gyorsan ismerik fel a problémákat, de azt is, hogy mennyire lassítják le a számítógépet, amire feltelepítették azokat. A Microsoft megoldásának minden kategóriában a legmagasabbnak számító 6 pontot sikerült elérnie,

és ezzel a közismert nagy nevek termékeit is sikerült maga mögé utasítania.

Az AV-Test májusban és júniusban is lefuttatta tesztjét, e szerint a Defender mindkét hónapban 100 százalékos hatékonysággal működött: minden ismert kártevőt és nulladik napi támadást sikerrel felismert, miközben az iparági átlagnál jóval kisebb erőforrást vett igénybe ehhez. Az AV-Test szerint a vizsgálat úgy összegezhető, hogy több, fizetős megoldásnál is jobb terméket kap az, aki a Defendert használja. A korábbi tesztek eredménye itt található.

A vizsgálaton elért eredmény nem azt jelenti, hogy a Defender az egyedül használható (biztonságos) megoldás a piacon. Néhány cég, mint például az Avast és az F-Secure, de a Kaspersky, valamint a Trend Micro saját szoftvere is maximális pontszámot kapott. Az eredmények alább vizsgálhatók.

© 

Az, hogy a Defender levetette gyerekcipőjét, nem csak az AV-Test vizsgálatain látszik. A Microsoft szerint a Windowst futattató számítógépek több mint felén ma már ez a termék óvja a felhasználókat és értékes adatállományukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr3515021572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása