Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Tavasszal érkezik a Windows 10 creators update sok érdekességgel

A Microsoft már tavaly év végén bejelentette hogy érkezni fog egy update, ezt márciusra várhatjuk, leírjuk az érkező funkciókat, és újdonságokat amikre számíthatunk.

creators-update-1.jpg

A 3D

 

   Érkezik a Paint 3D program, amivel a microsoft szeretne kicsit nagyobb hangsúlyt fekteteni a 3D szerepére a rendszerben. Ezzel létrehozhatsz, és kreatívan dolgozhatsz 3D modellekkel. Be is szkennelhetsz objektumokat az okos telefonodon, a "Windows Capture 3D Experience" alkalmazással, amit aztán belehelyezhetsz a Paint 3D programba, és tessék máris egy valódi objektum a számítógépeden, mindez 3D-ben. A microsoft azt ígéri, Androidon, Iphoneon, és természetesen Windowsos telefonokon is lehetőség lesz erre.

   A Microsoft Edge böngésző is támogatni fog mostantól 3D tartalmakat, ami azt takarja hogy mostantól bárki nyomtathat is az otthonában egy 3D nyomtatóval, közösségi honlapokra feltölthet 3D modelleket, letölthet, módosíthat.

   Jönni fog a "View 3D Preview" amivel a windowsban vizsgálhatunk 3D fájlokat, forgathatjuk, mozgathatjuk, nagyíthatjuk. .fbx és .3mf fájlokat támogat jelenleg.

   A Microsoft Powerpoint is fogja támogatni a 3D animációkat, így szebb prezentációkat tudunk készíteni a jövőben. Az év során fogunk még kapni az Office csomagba több 3D elemet, mint a Word-be vagy az Excel-be.

Windows MyPeople

 

   Ez a terv a "Embereket központba helyezni a Windows-ban" projekt része. Egy új funkcióval bővül a Windows 10, embereket azaz "contactokat" helyezhetünk a tálcára, húzhatjuk ide-oda, sokkal könnyebb lesz a barátaink, kapcsolataink elérése mint idáig.

   Gyorsabban megoszthatunk tartalmakat barátainkkal, családunkkal. A Microsoft újragondolta a "share" funkciót, egy új dizájnt kap. A windows 8-ban megismert menüt újra dolgozzák, egy új listává ahol láthatjuk melyik alkalmazásokban oszthatjuk meg a tartalmat. A megszokott WIN+H gyorsbillentyű eltávolításra került.

A gaming

 

   Microsoft partner kapcsolatot ápol a Dolby-val hogy a Dolby Atmos hangot tudjanak ültetni eszközeikbe. Ha ezt a számítógép nem támogatja, a windows 10 egy virtuális környezetet készít a hangrendszernek. 

windows10-stream-xbox-games-100564086-orig.png

    A GameBar támogat több mint 19 játékot, beleértve a Fallout 4-et, Dark Souls 3, Overwatch, Starcraft 2, The witcher 3, Terraria. 

   Az Xbox program egyre inkább támogatja a bajnokságokat amik létrehozhatóak és a barátok csatlakozhatnak akár Windows 10-es akár Xboxos eszközről, több platformról is akár.

   Az új Windows megjelenítő driver támogatni fogja a HDR-t, és sokkal inkább a virtuális valóságra lesz kiépítve, valamint a mixelt azaz kevert virtuális valóságra ahol a valóság, és a virtuális valóság ötvözve van, is jobban lesz támogatva.

Microsoft Edge

 

  • Megjelenik végre a megnyitott oldalak miniatűr előnézeti képe.
  • Az új oldal kezelésnek hála, az oldalakat eltehetjük későbbre.
  • Azt ígérik kevésbé fagy a böngésző, gyorsabb, stabilabb, és jobban felkészült a multitasking-ra.
  • HTML5 támogatás került a böngészőbe
  • Kiválasztható, a flash tartalmakat blokkolja-e vagy ne. Ez az akkumulátor időtartamnak, és biztonságnak is előnyös.
  • Képes ebook fájlokat olvasni, könyvolvasásra is alkalmazható.

microsoft-edge-surface-pro-3.jpg

   

Cortana újításai

 

 

   Cortana a virtuális asszisztens, több új parancsot is megfog érteni. Képes kikapcsolni a számítógépet, lezárolni a képernyőt, vagy elaltatni a masinát egy felszólításra. Megkérdezheted tőle azt is, éppen milyen zenét hall, és megmondja a címét.

   Fejlesztők a saját programjaikhoz hozzáadhatnak Cortana parancsokat, így például a Netflix képes együttműködni a cortana-val, és a hangoddal elindíthatsz egy filmet.

   Emlékeztetőket adhatsz meg neki, amik minden héten, minden hónapban, vagy minden évben ismétlődhetnek így a személyi asszisztensünk képes szólni születésnapok, névnapok előtt is minden évben.

   Megkérhetjük arra is, hogy a most épp megnyitott oldalakat nyissa meg nekünk a szinkronizált eszközeinken. Azaz, amit a gépen böngészünk, folytathajuk máshol is a telefonunkon és Cortana megnyitja rajta nekünk ezeket.

   A Microsoft azon is dolgozik, hogy amit kimásolunk az egyik eszközön, azt parancsszóra be tudja illeszteni nekünk Cortana egy másik eszközön is.

   Cortana képes a számítógépes értesítéseinket átküldeni az okos telefonounkra, így a telefonunkon is megkaphatjuk őket.

   Telefonunkon a Cortana app segítségével feloldhatjuk Windowsos számítógépünket.

Nagyobb irányítás a Windows Update felett

 

   

   Több lehetőséget kapunk a Windows Update beállításai között, idáig köztudott volt hogy nagyon kevés beleszólásunk lehetett hogy a Windows mikor frissít, és mit frissít, persze voltak ilyen-olyan módszerek de azért nem egy átlag user szintje a registry turkálása, nem igaz?

   Lehetőségünk lesz 35 napig szüneteltetni lehet a windows frissítéseket. Ezt a beállítások > Frissítés & Biztonság > Windows Update > Speciális beállítások > Frissítések szüneteltetése résznél lehet elérni majd. Ez csak a Professional, Enterprise, és Education verzióknál elérhető. 

   Valamint van mód a driver frissítések elkerülésére. ezt ugyanitt lehet elérni és ugyanúgy csak a Windows 10 Home verzióban nem elérhető ez a funkció.

   Az új "Unified Update Platform" lehetővé teszi hogy a Windows Update keresése gyorsabb legyen.

   Mostantól felügyelhetjük az internet használatot a windowsban. Ezzel elkerülhetjük hogy automatikusan letöltődjenek a windows frissítések, illetve egyéb nem kívánatos adatok. Ezt itt nézhetjük meg: Beállítások > & Internet > Ethernet.

   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6712140841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása