2020. aug 19.

Megint jött egy amerikai cég aki megvenné a TikTokot

írta: szabodavid911
Megint jött egy amerikai cég aki megvenné a TikTokot

A legfrissebb hírek szerint a TikTokot birtokló kínai ByteDance már az Oracle képviselőivel is tárgyal a videomegosztó eladásáról.

Úgy tűnik, egyre nagyobb a mozgolódás a TikTok amerikai üzletága körül. Miután Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegetett, hogy az Egyesült Államok nemzetbiztonsági okokból betiltja a szolgáltatást, a Microsoft jelezte: felvásárolná az amerikai üzletágat. Bő egy héttel ezelőtt viszont már arról is cikkeztek az amerikai lapok, hogy a Twitter is élénken érdeklődik a TikTok iránt. És most egy újabb potenciális vásárló neve került elő.

A MacRumors arról ír, a felvásárlás a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cégét, a szintén amerikai Oracle-t is érdekli. A beszámoló szerint a két vállalat már javában tárgyal egymással, sőt, utóbbi olyan befektetőkkel is felvette a kapcsolatot, mint a General Atlantic és a Sequoia Capital, hogy összekalapozza a felvásárláshoz szükséges pénzt. A TikTok piaci árát nagyjából 10 milliárd dollárra becsülik.

Az, hogy ekkora a tolongás a videomegosztó app körül, valószínűleg a ByteDance-nek kedvezhet. A több ajánlat miatt ugyanis a kínai cég döntheti el, hogy melyiket választja, és így minden bizonnyal a végső ár is feljebb kúszhat. Igaz, Trump fenyegetése miatt sokáig nem gondolkodhatnak, egy ponton túl ugyanis nekik lesz sürgős az eladás, így pedig kénytelenek lesznek egy rosszabb ajánlatot is elfogadni.

 

Újabb amerikai cég jelentkezett be, hogy megvenné a TikTokot

Szólj hozzá

amerika botrány hir hirek tiktok megvenné