2019. okt 16.

Ezeket a választásokat az internet is megérezte

írta: szabodavid911
Ezeket a választásokat az internet is megérezte

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján. A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelően délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követő 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett.

Vasárnap délután öt után igencsak megugrott a böngészési kedv. Fotó: Telenor

Feltételezhető, hogy a választási eredményeket sokan elsődlegesen az interneten igyekeztek megismerni. Összhálózati szinten a napi 3 terabájtos, böngészéssel – azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylő felhasználással – elért növekmény jelentős, kiugró eredménynek számít, amelyet időzítése alapján feltehetően a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel.

Az átlagosnál nagyobb érdeklődés és híréhség a Facebookon is érzékelhető volt, ahol nemcsak az adatforgalom nőtt meg, de az emberek tovább is használták a legnagyobb közösségi oldalt, mint egy átlagos vasárnapon. A választási eredmények véglegesítésével azonos időintervallumban ugyanakkor a böngészési kedv általában és a Facebookon is láthatóan alábbhagyott.

A híréhség a Facebookon is érezhető volt. Fotó: Telenor
Szólj hozzá

internet választás választások hirek karácsony gergely memek önkormányzati választások 2019 ezeket a választásokat az internet is megérezte 2019 választás