Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Ez nagyon érdekes lesz: három részből hajtogatna új telefont az LG

Nem titok, hogy az LG-nél is dolgoznak összehajtható telefonon. Eszközüket azonban – egy szabadalmi leírás szerint – másképp képzelik el, mint a Samsung vagy a Huawei, legalábbis aktuális telefonjuknál.

Végül is kiderült, hogy az ismert gyártók közül a Samsung tudta először piacra küldeni a (megjavított) összehajtható telefonját. Novemberben érkezhet az összehajtható Huawei-telefon , azután pedig egyre több modell megjelenésére számíthatunk. Nagy valószínűséggel az LG is ki fog rukkolni ilyen eszközzel, legalábbis erre utal néhány szabadalma. Ezek egyik legaktuálisabbjából készített látványterveket a holland LetsGoDigital oldal.

© 

Maga a hajtogatási megoldás persze nem új (nehéz is volna újat kitalálni ezen a téren), összességében mégis különbözik az eddigi tervektől. Kívül van a kijelző (mint a Huawei Mate X-nél), viszont kétszer hajtható (mint a Huawei prototípusa, bár ennél nem fekszenek egymásra a kijelzők).

© 

Összehajtva téglalap alakúvá válik az LG-telefon (egy hagyományos okostelefont idézve), széthajtáskor pedig olyan lenne, mint egy hosszúkásabb tablet. A készülék jobb oldalán lévő keretben kapna helyet a kamera. Akkor is elől maradna, amikor az eszközt összehajtják, így nincs szükség külön szelfikamerára. Valójában kamerarendszerről van szó, miután úgy tűnik, hogy az elrendezés három érzékelőt tartalmaz. Külön érdekesség, hogy az LG koncepciója egy érintőtollat is tartalmaz – a csuklópántot úgy tervezték, hogy ide legyen behelyezhető a toll. Azért egy érintőtoll használata, amellett hogy valóban hasznos, számos kérdést vet fel, tekintettel a hajlítható kijelzők érzékenységére a karcolásaokkal szemben.

Korábban egyébként egy némiképp hasonló megoldást szabadalmaztatott az Intel (annál a modellnél is három kijelző és egy érintőtoll is volt), azonban az LG összecsukható telefonja érezhetően vékonyabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr215093318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása