Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Drámai javulást hozhat a Chrome-frissítés, a MacBookot használók is örülhetnek neki

Drámai javulást hozhat a Chrome-frissítés, a MacBookot használók is örülhetnek neki

A Google állítólag már teszteli a Chrome böngésző augusztusban érkező verzióját, és különösen nagy figyelmet fordítanak arra, miként muzsikál a szoftver az Apple laptopjain.

Hiába a világ legnépszerűbb böngészője a Chrome, egy alapvető hibát még mindig nem sikerült kiküszöbölniük a fejlesztőknek: a szoftver energiaéhsége meglehetősen nagy. A jelek szerint a Google-nél most ezzel a helyzettel próbálnak meg végre kezdeni valamit.

Nemrég a The Windows Club írt arról, hogy a Chrome 86-os változatával már talán kevésbé lesz panasz a böngészőre, most pedig a MacRumors jelentkezett egy hasonló hírrel. A The Wall Street Jorunal cikke alapján azt írják, a Google drámai mértékben csökkenti a Chrome energiaéhségét.

A beszámoló szerint a fejlesztők elsősorban a lapkezelésre összepontosítanak: a jelenleginél jobban rangsorolják majd az aktív lapokat, a háttérben működők erőforrás-felhasználását pedig jelentős mértékben visszavágják. Emiatt állítólag kevésbé lesz leterhelt a rendszer, és a laptop is lassabban merül majd le. Az információk szerint a Google már teszteli az újdonságot, a tesztek során pedig különösen nagy figyelmet fordítanak arra, miként viselkedik a szoftver a MacBookokon.

Ha minden a tervek szerint halad, a fejlesztésből augusztusra lehet végleges termék.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr1316002252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása