Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Ezt állítsa be, hálás lesz a telefonja: mostantól blokkolhatja a Chrome-ban a túlpörgő hirdetéseket

Augusztusban érkezik a Chrome-ba a káros hirdetéseket automatikusan blokkoló funkció, de aki szeretné, néhány másodperc alatt már bekapcsolhatja magának.

Ezt állítsa be, hálás lesz a telefonja: mostantól blokkolhatja a Chrome-ban a túlpörgő hirdetéseket

A Google azt tervezi, leszámol a túlságosan tolakodó hirdetésekkel. A jelző ebben az esetben nem a túl hangos, vagy az automatikusan elinduló reklámokra vonatkozik, hanem azokra a reklámokra, amelyek a kelleténél jobban igénybe veszik a készüléket. Vagy túl nagy adatforgalmat generálnak, vagy a processzort pörgetik meg, ezzel gyorsan merítve az akkut.

Az üdvözlendő fejlesztés augusztusban érkezik majd a böngészőbe, ám aki szeretné, egy apró beállítás után már most is kipróbálhatja azt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention linkre kattintani/bökni, majd a megnyíló oldalon a Heavy Ad Intervention nevű opciót átállítani Defaultról Enabledre.

Ha ezek után újraindítjuk a böngészőt, a Chrome megszűri a tolakodó hirdetéseket.

A funkciót a böngésző Windowsra, a macOS-re, a Linuxra és a Chrome OS-re, valamint az androidos eszközökre elkészített változatában is be lehet kapcsolni. Nem árt viszont megjegyezni, egyelőre egy tesztelési fázisban lévő funkcióról van szó, így lehet, hogy a működése nem mindig lesz tökéletes, vagy hatással lesz a Chrome működésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr1915729788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása