Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Súlyos pénzekbe kerül a német kormánynak, amiért még mindig Windows 7-et használnak

A Microsoft mellett kiberbiztonsági szakemberek is sürgették a felhasználókat, hogy váltsanak újabb kiadású szoftverre, mielőtt lejár a Windows 7 támogatása. De ők csak ültek és vártak, nem törődve a kéréssel – akárcsak a német kormány.

800 ezer eurót, nagyjából 270 millió forintot fizet a német kormány a Microsoftnak, amiért a redmondi óriás további egy évig biztosít frissítéseket azokhoz a minisztériumi számítógépekhez, melyeken továbbra is Windows 7 fut – írta egy német lap alapján a The Verge.

A német kormány összesen 33 ezer számítógéphez vásárolt kiterjesztett támogatást, vagyis ennyi gépen fut még mindig a múlt héten nyugdíjba vonult operációs rendszer. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft hivatalosan nem ad ki frissítéseket a szoftverhez.

A német kormány gépenként fizet az extra gondozásért, amellyel valószínűleg más cégek is élni fognak. Sok olyan vállalat van ugyanis, ahol a több mint 10 éves szoftver biztosítja a gépek működését, annak ellenére, hogy mindez nagyon kockázatos.

A támogatási idő meghosszabbítása alatt a Microsoft ugyanúgy biztosít frissítéseket a szoftverhez, mint korábban, ám azt a szoftver verziója határozza meg, mennyiért. A Windows 7 legnépszerűbb változata az Enterprise, ennél 25 dollárba kerül a frissítés – állomásonként. A Windows 7 Pro esetében 50 dollárról indul a munka.

A már kitolt támogatási idővel rendelkező gépeknél duplázódik a munkadíj, ha az érintett egy év után is igényli a gondoskodást. Az Enterprise-nál ez 50, majd 100 dolláros összegeket jelent, de csak akkor, ha a gépek fenntartója 2022 után is kéri az extra támogatást. A Pro verziójú Windowsoknál 100 és 200 dolláros költségekkel kell számolni. Az összegek emelésével arra sarkallja a cégeket a Microsoft, hogy cseréljék le a régi szoftvert.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr2915422870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása