Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Egy lakás árába kerül az Apple új számítógépe, de nagyon könnyű szervizelni

Az iFixit szétszedte az Apple nyár közepén bemutatott Mac Próját, hogy kiderüljön, mennyire lesz vele nehéz dolguk a szerelőknek.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Apple termékei híresen drágák, ugyanakkor nemcsak azért, mert sokba kerülnek a vásárláskor. A cég eszközeit ugyanis a felépítésük miatt javítani sem mindig egyszerű, így egy esetleges meghibásodás esetén komoly összeget hagyhatunk ott a szervizben is.

És akkor most gondoljunk bele: ha egy néhány százezer forintos iPhone esetében magas lehet a javítás költsége, akkor mi lehet akkor, ha a nemrég bemutatott Mac Pro megy tönkre? Az Apple asztali számítógépéért – ha a maximális felszereltséggel kérjük – egy lakás árát kéri el a cupertinói cég, így sejthető, hogy a javítása sem lesz egyszerű.

Nos, ez az a pont, ahol az Apple rácáfol az eddigi tapasztalatokra, kiderült ugyanis, hogy a Mac Pro

meglepően könnyen szervizelhető.

Az iFixit fogta, és szétszedte a számítógépet, és kiderült, valójában könnyen kiszerelhetők az alkatrészek. Az Apple olyannyira segíteni szeretne ebben, hogy a különböző hardverelemekre még utasításokat is írtak, hogy mit hogyan kell csavarozni.

© 

A ház burkolata nagyon könnyen eltávolítható, az SSD-k modulárisak, igaz, kapcsolódnak a T2-chiphez. Ez az adatvédelem szempontjából szuper hír, cserélgetni viszont saját magunk nem fogjuk tudni. Egy szaki viszont minden különösebb gond nélkül meg tudja tenni.

© 
© 

Az iFixit összesen 16 lépésből szedte szét a gépet, és a végén

9 pontot adott a javíthatóságra a megszerezhető 10-ből.

Persze az ember alapvetően számít arra, hogy egy profiknak épített gép – amit bővítésre is terveztek – könnyen szervizelhető, ilyen egyszerűségre viszont valószínűleg csak kevesen számítottak volna.

Az iFixit mintegy ráadásként azért megpróbált sajtot reszelni a gép burkolatán. Spoiler alert: nem sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr5915356640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása