Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Töltés közben felrobbant egy akkumulátor, amitől meghalt egy 14 éves lány

A 14 éves Alua Asetkyzy Abzalbek éjszaka, az ágya mellett töltötte az okostelefonját, ami valószínűleg a túlmelegedés miatt robbanhatott fel.

Töltés közben robbant fel a telefon, meghalt egy 14 éves lány

Az okostelefonról jut eszünkbe, hogy veszélyes lehet, pedig a benne rejlő akkumulátor miatt – ha rosszul szerelik össze – könnyen azzá válhat. 2018 júniusában egy malajziai férfi halt meg, mert felrobbant és kigyulladt a hálószobájában a mobilja, most pedig hasonló tragédia történt Kazahsztánban.

A The New Zealand Herald beszámolója szerint a 14 éves Alua Asetkyzy Abzalbek okostelefonja azután gyulladt ki, hogy a lány töltőre tette a készüléket. A holttestére másnap reggel találtak rá, a hatóság pedig megállapította, hogy a telefon töltés közben túlmelegedett, és hajnalban felrobbant. A készülék szilánkjai olyan súlyos fejsérülést okoztak, hogy a lány azonnal életét vesztette. Hogy mely gyártó melyik készüléke volt, azt nem közölték.

A hasonló esetek elkerülése érdekében lehet, hogy érdemes a készüléket akkor tölteni, amikor biztosan figyelni tudunk rá, és nem éjjel, az ágy mellett. Miközben persze egyértelmű, hogy szinte mindenkinek ez a legkényelmesebb.

A világ legelső – és eddig egyetlen –, az akkumulátor rossz kialakítása miatt tűzveszélyesnek nyilvánított okostelefonja a Galaxy Note7 volt. A Samsung akkor azonnal visszahívta a készülékeket, de mivel a probléma később sem oldódott meg, a mobil értékesítését végül leállították.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr7715186158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása