Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Mindenhol a dark mode, végre a Play Áruházban is van sötét mód!

A múlt év során egyre több fejlesztő tett elérhetővé sötét módot mobilalkalmazásához: választható Dark Mode a Messengerhez, az Outlookhoz, a YouTube-hoz, a Chrome böngészőhöz, a Gmailhez, és már rajta van az ügyön a Facebook is. Akkumulátor- és szemkímélő előnye miatt a sötét felület pedig rendszerszinten is beépül az iOS 13 mobilszoftverbe és az Android Q-ba.

Nemrég írtunk róla, hogy a héten az androidos Gmailhez is megérkezett a sötétített kezelőfelület, amit a jelek szerint hamarosan a Play Áruház is megkap. Az XDA Developers szúrta ki, hogy a szerveroldalon bekapcsolt újítás pár felhasználó számára már megjelent, de vélhetően fokozatosan fog kigördülni világszerte a következő hetek során.

Képtalálat a következőre: „play store dark mode”

A képernyőmentések alapján a sötét mód valójában nem tisztán fekete, inkább sötétebb szürke árnyalatokkal vonja be az eddig ismert elemeket. A digitális appbolt egyébként pont pár hete kapott új dizájnt: áthelyezték a navigációs tabokat, és sokkal több fehér szín jellemzi a megjelenését, amiből a sötét mód aktiválása után persze sokat nem fogunk észrevenni.

Az új dizájn egyelőre csak Android 10 bétát használó egyes eszközökön működik, de a következő hetekben vélhetően egyre többek számára válik láthatóvá. Ahogy a Google is mondta korábban, az új operációs rendszer kiadásával minden népszerűbb alkalmazásuk kap majd sötét módot.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr4615093600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása