Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Bőven van választék: Új processzorokat ad ki az Intel, itt a Comet Lake

Új, 10. generációs processzorcsaláddal bővíti kínálatát az Intel. A chipgyártó Comet Lake néven érkező lapkái a gyártástechnológia terén is eltérnek.

Egy hónap sem telt el azóta, hogy az Intel bemutatta 10. generációs processzorait, amelyek alacsonyabb órajellel is nagyobb teljesítményre képesek, mint a korábbi változatok. A chipgyártó most arról tájékoztatott, hogy ismét új lapkákat helyez forgalomba, melyek az Ice Lake-hez hasonlóan a 10. generációt bővítik, csak más néven: Comet Lake-nek hívják őket.

A lapkákat szokásához híven "U", illetve "Y" jelöléssel állítja csatarendbe az Intel, de természetesen azért különböznek az eddigiektől: az augusztus elején bejelentett Ice Lake egységekkel ellentétben ezek 14 nanométeres gyártástechnológiával készültek.

Az U-széria legerősebbje a hat magszámnál tetőző i7-10710U, amelynek maximális órajele 4,7 GHz, az Y-nál pedig az i7-10510Y tűnik kiemelkedőnek (órajele 4,5 GHz). Utóbbi viszont már csak négy processzormaggal érkezik. És ahogy legutóbb, most is jöttek kétmagos változatok: az i3-10110U és az i3 1010Y pont ilyenek.

Az Y- és U-változatok a korábbi terveknek megfelelően kerülnek majd a gépekbe: előbbieket a rendkívüli vékony laptopokba szerelik be, utóbbiak pedig az ultrahordozható eszközökben kapnak helyet. Az új készülékek (várhatóan) még az ünnepi szezon előtt, már ősszel a boltokba kerülnek.

Ha valaki csak emiatt halogatná a vásárlást, úgy szólunk, a chipek – akárcsak az előzők – Wi-Fi 6 és Thunderbolt 3 támogatással is rendelkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr315022976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása