Winmake

Útmutatók. Hírek. Cikkek. Tech.

Windows 10-et használ? Azonnal frissítsen, mert nagy lehet a baj

A Microsoft két kritikus biztonsági rést fedezett fel a rendszerében, ezért az azonnali frissítést ajánlja a Windowst 10-et használóknak.

A Microsoft szakemberei a Windows 10 Remote Desktop Services rutin karbantartása során fedeztek fel biztonsági réseket, amelyeket kihasználva a rendszerre telepített rosszindulatú szoftverek felhasználói beavatkozás nélkül terjedhetnek akár más sebezhető számítógépekre is.

A jó hír az, hogy a Microsoft szerint egyelőre nincsen bizonyíték arra, hogy harmadik fél észrevette vagy kihasználta volna a hibákat. Most azonban nyilvánosságra került a meglétük, így aki nem akarja, hogy hackerek áldozata legyen, frissítse a rendszerét, ugyanis a redmondiak már befoltozták a két rést.

Windows 10-et használ? Azonnal frissítsen, mert nagy lehet a baj

Azonban nem csak a Windows 10-ek érintettek, bajba kerülhetnek a Windows 7 SP1, a Windows Server 2012, a Windows 8.1, a Windows Server 2012 R2 használói is. Nem érinti viszont a dolog a Windows XP-t, a Windows Server 2003-at, a Windows Server 2008-at, és magát a Remote Desktop Protocolt (RDP-t) sem. Viszont az a tény már önmagában is elég aggasztó, hogy elvileg 800 millióan használnak Windows 10-et (2019. márciusi adat), azaz potenciálisan rengetegen lehetnek veszélyben.

Azokat a felhasználókat, akiknél engedélyezett az automatikus frissítés, már védik a javítások. A manuális frissítést a Start/Gépház/Windows Update/Frissítések keresése útvonalon lehet kezdeményezni, amennyiben rendelkezésre áll a frissítés. Ha a biztonsági frissítés nem jelenik meg a Frissítési segédet (Update Assistant) is segítségül lehet hívni.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmake.blog.hu/api/trackback/id/tr6515021568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

FACEBOOK OLDAL

Hírdetés

 

 

süti beállítások módosítása