2017. feb 13.

Mitől lehet lassú a HDD, ezzel az egész gép?

írta: szabodavid911
Mitől lehet lassú a HDD, ezzel az egész gép?

Minden HDD idővel töredezik. Ami azt jelenti, a fájlokat lassabban, kacifántosabban éri el. Ami nagyobb használódást jelent, és több munkát, lassabb teljesítményt. A HDD-n lévő korongokon elhelyezkedő fájlokért az olvasó fejnek messzebbre kell ugrálnia, ezzel feleslegesen koptatja magát és az idővel sem spórolunk.
Talán a töredezettségmentesítést nem kell már bemutatni, ráadásul hozzá kell tenni hogy az SSD-k idejében a hdd-ről lassan meg is feledkezhetünk.. De azért még nem teljesen.

Mitől töredezik a HDD?

Ahogyan töröljük a fájlokat, létrehozzuk a fájlokat, feltelepítünk 60 gigás játékokat, majd törlünk, a fájlok összevissza helyezkednek el a fizikai hdd korongjain. Ez természetes NTFS fájlrendszernél, amit a Windows használ manapság.

Mit lehet tenni?

Letölteni ezt: Defraggler

Én ezt javaslom. Van egyébként a windows-nak is beépített töredezettségmentesítője:
Jobb klikk a partícióra amit szeretnénk töredezettségmentesíteni, tulajdonságok, majd eszközök és Optimalizálás.

A defraggler egy harmadik féltől származó program, amit a Piriform fejleszt, a ccleaner program által már talán ismert cég. Valamivel véleményem szerint jobb munkát végez mint a beépített, de aki inkább a Microsoft-nak teszi le a voksát az tegye bátran.

Ezzel a programmal a HDD sorrendbe helyezi a fájlokat önmagán ezzel az elérési útvonalat természetesen nem változtatja a gépünkön, semmilyen fájlt nem helyez át csak önmagán ami minket nem érint. Könnyebben el tudja érni, nem melegszik annyira, gyorsabban betölt a gép, gyorsabban elindulnak a programok, és sorolhatnám.
Havonta érdemes lefuttatni, vagy ha ritkábban tesszük talán az sem gond.

Szólj hozzá

cikk optimalizálás lassú gép defraggler töredezettség töredezettségmentesítés útmutatók windows 10 utmutatas vinyó gyorsítás lassú hdd mitől lehet lassú a hdd mitől lassú a gép windows 10 optimalizálás windows 10 gyorsítás windows 10 gyorsítása windows gyorsítása