2017. feb 13.

Ki lehet kapcsolni a kémkedő, felesleges funkciókat

írta: szabodavid911
Ki lehet kapcsolni a kémkedő, felesleges funkciókat

A windows 10 hírhedt lett az egykori ingyenességéért cserébe bele épített kémkedő funkcióktól. Én is furcsán nézek amikor jobb alul az értesítőn megjelenik indokolatlanul egy GPS jel, és nyíltan vállalja a Windows, hogy éppen a tartózkodási helyemet állapítja meg minden ok nélkül. Persze biztosan van rá oka, hiszen az adatokat csakis fejlesztési célok érdekében gyűjtik..

Először a "gépház" nevezetű újított vezérlőpultban lehet körül nézni, és kikapcsolni rengeteg-rengeteg olyan kapcsolót, amit nem is értek miért van egy számítógépen bekapcsolva. Ez az egyesített elképzelés a Microsofttól, olyan átláthatatlan.. Vetekszik a Google-val nem igaz? 

kepkivagas_1.PNG

Az adatvédelem fül alatt majdnem mindent ki lehet kapcsolni a gépházban. Máris könnyítünk a Windows teendőin, ezzel is erőforrást takaríthatunk meg (habár valószínűleg nem olyan eget rengetően sokat) valamint a lelkünk is könnyebb lehet, mert máris kevesebb hülyeséget csinál a Windows.

Valamint itt van ez a csodás direkt erre a célra készített kis program, amit csak el kell indítanunk és telepítés nélkül rögtön megannyi idiótaságot tudunk kikapcsolni.
Itt letölthető.

A programban csak kapcsoljuk ki amire nincs szükségünk (kb mindet.)

Szólj hozzá

hirek utmutatas windows 10 kémkedik windows felesleges funkciók windows kémkedés kiskapcsolás o&o windows adatvédelem windows 10 adatvédelem windows 10 optimalizálás windows 10 beállítása windows 10 biztonságos