2017. jan 22.

AdBlock az ügyes kis reklámblokkoló - A hírdetésekről

írta: szabodavid911
AdBlock az ügyes kis reklámblokkoló - A hírdetésekről

Van egy jó mód a reklámok blokkolására, amit két kattintással üzembe is helyezhetünk. Mindenkinek elege van már a reklámokból, legalábbis a pofátlanabb verzióból biztosan..

A reklámok rosszak, a reklámok manipulálnak, a reklámok idegesítőek és így tovább.. De azért itt elmondanám, hasznuk is van! Egyrészt előfordulhat az, hogy olyan reklámot pillantasz meg ami tényleg hasznodra válik, a google évek óta ezen dolgozik hogy mindenki a lehető legjobban személyre szabott és igényének megfelelő reklámokat villantsa az orrunk elé. Másrészt pedig pénzt is szerezhetnek vele az emberek. Azonban mégis, mi ezeket nem feltétlenül szeretjük.

Ott van például a YouTube ahol csak megnéznénk egy általunk szeretett videót, és hopp 5 másodpercig máris nézhetjük a vadonatúj tampon reklámot, amit feltétlenül ajánlanak férfiaknak is. Ilyenkor gondolkodik el az ember, ez mióta személyre szabott, és ha mégis az honnan gondolta a google hogy nekünk ez kell..

Az AdBlock fejlesztői pontosan erre a problémára gondoltak, amikor neki álltak ennek a bővítménynek a kidolgozásának. Használatával megelőzhetjük az idegesítő és dulakodó sokszor azonban értelmetlen reklámok megjelenését, ezzel fokozva a böngészési élményünket. Az AdBlock egy remek üzenet az internetnek, miszerint a reklámok elhelyezése sok helyen átlépte azt a küszöböt, ami ízléses, és hasznos. Mert ugyan tudni illik a reklámok megjelenítését pénzzel jutalmazzák a cégek megtekintésenként, a YouTube partner programja is ezen az elven működik.

 

Szólj hozzá

adblock reklám cikk reklámok hírdetések útmutatók az ügyes kis reklámblokkoló adblockról about adblock az adblock adblock letöltés