2017. jan 21.

Szükséges vírusírtó Windows 10 alá? Vagy elég jó a windows defender?

írta: szabodavid911
Szükséges vírusírtó Windows 10 alá? Vagy elég jó a windows defender?

Az embereknek felmerül a fejében hogy melyik vírusirtót használja, fizessen-e vagy ne, használjon-e egyáltalán. Most erről szeretném a véleményemet kifejteni.

 

Kell vírusírtó?

 

   Vannak akik azon az állásponton vannak hogyha odafigyelnek arra hova kattintanak, legális szoftvereket használnak, nem járnak az internet mély bugyraiban és leghátsó sötét sarkaiban, akkor nem érheti őket támadás, így minek fogja vissza a gépet a vírusirtó?

   Én azt gondolom az embert így is érheti vírus, mert reklámok mindenhol vannak. Létezik az adblock amiről egy másik cikkben fogok még írni, de az embert a kollégája pendrive-ja is megtud fertőzni és akkor az adatainkat félthetjük jogosan. Kaphatunk olyan e-mailt amin rossz linkre kattintunk, sőt előfordulnak bizonyos link eltérítős módszerű támadások amikor megnyitnánk a szeretett facebookot és valami más oldalon találjuk magunkat, amit lehet észre sem veszünk, innentől a fertőzés közel garantált.

   Én speciális esetektől eltekintve azt javaslom a számítógépeken legyen vírusirtó, legalább egy ingyenes. A piac elég nagy sorolok párat: Nod32, AVG, Avast, Avira, Panda, Kaspersky. Ezek közül a Kaspersky és Nod32 az aminek nincsen ingyenes változata bár a nod32-t nagyon könnyű aktiválni magazinos kódokkal.

   Azt javaslom nyugodtan ki lehet próbálni többet, de nem egyszerre! Az előző vírusirtót le kell törölni és utána lehet másikat telepíteni! Jelenleg a Panda Cloud Antivirus-t használom, talán eddig a legkevésbé ez fogta vissza a gépemet. Mindenkinek más tetszik, hardver és ízlés függő.

   Vannak tesztek az interneten melyik mennyi false-positive jelet ad le (hamis riasztás, stb) de ez nem mindig teljesen hiteles. Pénzelhetik is ezeket a teszteket a jobb eredmények feltüntetéséért, én röviden csak azt mondom ki kell próbálgatni, és saját véleményt alkotni.

Szólj hozzá

cikk vírusirtó winmake kell vírusírtó? melyik vírusírtó melyik vírusirtó windows virusirtó használjak vírusirtót? ingyenes virusirtók 2017 virusirtó 2017 virusirtókról melyik virusirtó a legjobb vírusirtó vélemény vírusirtók vélemény windows defender virusírtó windows 10 legjobb vírusírtó windows 10 optimalizálás szükséges vírusírtó? kell vírusírtó win10 kell vírusírtó windows 10 alá? elég a windows a defender? vírusírtó windows 10 kell vírusírtó windows 10 melyik vírusírtó? win defender elég? windows defender elég? windows defender jó?